Onze werkwijze

KCP werkt volgens een beproefde methode die zich in de praktijk heeft bewezen. Wij vinden het belangrijk dat onze dienstverlening gemakkelijk en soepel bij onze klanten wordt geïmplementeerd. Daarom zorgen wij samen met onze potentiële klant voor een gedegen voorbereiding.

 

Voorbereidende analyse

KCP verdiept zich in het beleid, procedures, mensen en systemen om zo de uitvoering gemakkelijk te laten verlopen. Wij maken een analyse van het huidige proces en vertalen het beleid in praktische CDD onderzoeksstappen. Daarmee maken wij op eenvoudige wijze een inschatting van de huidige interne kosten. Ook maken wij middels een gap-analyse inzichtelijk wat er verder ontbreekt voor een compleet en efficient proces.

Offerte en contract

Op basis van de analyse maken wij een inschatting van de kosten per onderzoek. Dit verwerken wij in uw offerte. Bij acceptatie verwerken wij de afspraken in een contract met een gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden.

Uitvoering

Het onderzoek vindt plaats door onze gespecialiseerde KYC-experts. Validatie, audit en advies worden zoveel mogelijk uitgevoerd op het kantoor van de klant, het onderzoek zelf kan in overleg gedeeltelijk op het kantoor van KCP plaatsvinden.

Op verzoek van onze opdrachtgever gebruiken wij betaalde bronnen zoals World-check, Lexis Nexis, Bankers Almanac etc. Wij zijn zeer ervaren in alle CDD gespecialiseerde informatieverstrekkers.

Systeem

Wij gebruiken een KYC-systeem voor de workflow, audit en archivering van de gegevens en documenten. Het systeem is een relatiedatabase waarin de koppelingen tussen verschillende personen en bedrijven worden vastgelegd en in organogrammen worden weergegeven. Ons systeem is gebaseerd op bestaande software en ontwikkeld en geleverd door Effacts BV (www.effacts.com), en door KCP geconfigureerd voor de gespecialiseerde KYC uitvoering en workflow.